De Gentse Steenweg in Sijsele

onder Artikel
De Gentse Steenweg in Sijsele
Gentse Steenweg, Sijsele
Deel dit bericht...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Op de rand van het prehistorisch en middeleeuws land-schap: het archeologisch onderzoek langs de Gentse Steenweg in Sijsele

In 2012 voert Raakvlak een proefsleuvenonderzoek uit langs de Gentse Steenweg in Sijsele, naast de historische hoeve ‘Rostune’. Het onderzoek brengt vondsten uit de prehistorie en verschillende vroeg- en volmiddeleeuwse sporen aan het licht. Tijdens een aansluitende opgraving wordt een kleine, laat-paleolitische site ontdekt. Daarnaast snijdt het onderzoek ook een gedeelte van een volmiddel-eeuwse nederzetting aan. Vier of vijf huizen liggen tegen de voet van de vluchtburcht Rostune.

In 2012 verscheen een artikel dat focust op de prehistorische resultaten in de Notae Prehistoricae: Op de rand van het prehistorisch landschap?

In 2015 is de opgraving, zowel de prehistorische als middeleeuwse resultaten, opgenomen in de bundel West-Vlaamse Archaeologica 25: Recent Archeologisch onderzoek in West-Vlaanderen.

Het artikel lees je hier: Op de rand van het prehistorisch en middeleeuws land-schap: het archeologisch onderzoek langs de Gentse Steenweg in Sijsele (Damme, West-Vlaanderen)

Een vuurstenen kern

 

 

 

 

Een overzicht van alle vondsten verzameld langs de Gentse Steenweg in Sijsele vind je hier: Gentse Steenweg in de Collectie