BNA

De BNA Contactdagen komen naar Brugge in 2023


De 19e BNA-contactdagen

Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 organiseren Raakvlak (Onroerend Erfgoed Brugge en Ommeland), Agentschap Onroerend Erfgoed en Stichting Promotie Archeologisch Onderzoek de 19de BNA-contactdagen in Brugge. De BNA staat voor de jaarlijkse uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse archeologen en bouwhistorici. We verwelkomen jullie graag in de prachtige Koninklijke Stadsschouwburg van Brugge.

Als opwarmer bieden we jullie op de eerste dag twee boeiende excursies aan. Er is keuze uit “Een exclusieve kijk achter enkele Brugse gevels”, in samenwerking met Dienst Monumentenzorg en Erfgoedzaken Brugge of “De verdwenen Zwinhavens”, in samenwerking met de Vakgroep Archeologie van de Universiteit Gent.

De volgende twee dagen bestaan uit een afwisselend programma met lezingen door Belgische en Nederlandse archeologen en bouwhistorici. Bekijk het programma in het document hieronder of via deze link.

Tickets en inschrijving

Het aantal deelnemers voor de BNA-contactdagen is beperkt. Wil je zeker zijn van een plaats, koop dan je ticket aan vóór maandag 13 maart 2023 via deze link .

EXCURSIE “VERDWENEN ZWINHAVENS” (woensdag 22/03, 13u30): €20
EXCURSIE “ACHTER BRUGSE GEVELS” (woensdag 22/03, 13u30): €15
CONGRES DONDERDAG 23/03: €55
CONGRES VRIJDAG 24/03: €55

Studenten universiteit of hogeschool krijgen 50% korting op vertoon van een geldige studentenkaart

Meer informatie en contact: Jan.huyghe@brugge.be

Extra’s

  • Voorstellen voor posterpresentaties tijdens de lunch kunnen ingediend worden tot en met 13 maart 2023, met een korte toelichting van het onderwerp.
  • Voor het thema ‘Is er iemand die al weet, hoe ik heet’ zijn we nog steeds op zoek naar bijzondere objecten. Heb je een voorwerp waarvan je graag (anoniem) meer info wenst te bekomen zoals de functie of de herkomst, stuur dan een foto door met de info van de context, mogelijk gekende datering, materiaal, gebruikssporen en dergelijke. We projecteren deze vondsten tijdens de sessie en vragen aan de zaal om raad!

Voor vragen, onbekende objecten en voorstellen voor posterpresentaties mail naar: Jan.huyghe@brugge.be

We zijn benieuwd naar uw interessante bijdrage!

Programma

Bekijk het programma in het document hieronder en gebruik de pijltjes links onderaan om naar de volgende pagina te gaan. Het programma downloaden en openen in een nieuw tabblad kan via deze link.

Programma-19e-BNA-contactdagen


Met medewerking van

Marbels Events

Dienst Monumentenzorg en Erfgoedzaken Brugge

Vakgroep Archeologie Universiteit Gent

Stichting Promotie Archeologisch Onderzoek (SPAO)