Bezoekmoment Stakendijke

onder Evenement
Bezoekmoment Stakendijke

Bezoek de archeologische opgraving langs de Brouwerijstraat naast WZC de Stek

Op een terrein op het einde van de Brouwerijstraat langs WZC De Stek in Sijsele plannen WVI, Durabrik, Matexi, Danneels en Vivendo het toekomstige woonproject Stakendijke. Deze werken verstoren de bodem en mogelijk begraven archeologische resten. In mei 2017 werd daarom een archeologisch proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.
Tijdens dit onderzoek werden archeologisch resten gevonden. Op verschillende plaatsen ontdekten de archeologen belangrijke sporen, waaronder verschillende Romeinse funeraire structuren en middeleeuwse erven.
Om deze sporen in detail te onderzoeken, voeren de archeologen van Ruben Willaert, Gate en Raakvlak momenteel een opgraving uit. Wil je meer weten over ons onderzoek: spreek dan gerust één van de archeologen aan of kom naar één van onze bezoekmomenten.
Het eerste bezoek aan de site onder begeleiding van een archeoloog is voorzien op woensdagmiddag 3 oktober om 15u, 16u en 17u.
Iedereen is welkom! Doe zeker schoenen aan die vuil mogen worden.