Nieuw grensoverschrijdend erfgoedproject in de Zwinstreek

onder Algemeen
Nieuw grensoverschrijdend erfgoedproject in de Zwinstreek

Raakvlak stelt projectcoördinatoren aan voor het project Zwinstreek zonder grenzen

De Zwinstreek is een unieke regio op de grens van Vlaanderen en Nederland, die een schat aan erfgoed bevat: cultuurhistorische landschappen, pittoreske polderdorpen, streekproducten en geschiedenis. Spelers uit de sectoren erfgoed, landschap, natuur en toerisme werken al geruime tijd samen, maar toch blijven veel aspecten van het erfgoed verborgen. Activiteiten stoppen vandaag vaak aan de landsgrens.
Het project Zwinstreek zonder Grenzen wil hier verandering in brengen. Het project wil de kennis aan beide zijden van de grens bundelen en ontsluiten voor iedereen. Het project zal erfgoedspelers, onderzoekers, toeristische diensten, culturele ondernemers en anderen samenbrengen en aanzetten tot grensoverschrijdende erfgoedinitiatieven.

Nathalie De Visser (Edufact) en Caroline Ryssaert (Raap, België) zijn aangesteld als projectcoördinatoren. Zij zullen het project zuurstof en inhoud geven in samenwerking met de projectpartners Raakvlak, SCEZ (Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland) en de Dienst Gebiedsgerichte Werking van de Provincie West-Vlaanderen.

Na een eerste verkenningsjaar zal dit leiden tot een nieuwe impuls aan erfgoedbeleving in deze unieke regio! Volg het project op Facebook en de website.