Archeologiedagen: Torhou(d)t van archeologie!

Archeologiedagen: Torhou(d)t van archeologie!

Je kan er nauwelijks omheen kijken als je vandaag in Torhout wandelt. Sinds september 2021 is er heel wat archeologische activiteit in de stad en werden prachtige ontdekkingen gedaan! Raakvlak, RAAP België, Stad Torhout en Heemkring Torhout organiseren tijdens de Archeologiedagen tal van leuke activiteiten, waardoor je dit zelf kan ervaren!

Test jouw innerlijke archeoloog door onze archeo-challenges van ‘1-2-3 Archeologie!’ aan te gaan of kom echte vondsten van de opgraving wassen en bestuderen.

Luister naar de spannende verhalen en anekdotes van de archeologen op de site en kom tot rust in onze ‘ASMR-chaeology’ ruimte.

Passeer zeker ook eens langs de pop-up tentoonstelling, waarin top vondsten van de opgraving worden tentoongesteld. Onze archeologen geven er extra uitleg voor al wie geïnteresseerd is.

Krijg je er niet genoeg van? Kom op zaterdagavond naar de lezing van Brigitte Meijns over het belang van Torhout in de vroege middeleeuwen. Vergeet je plekje niet te reserveren voor de lezing ’s avonds op 21 mei. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@raakvlak.be.

Er valt heel wat te beleven tijdens ‘Torhou(d)t van archeologie!’

Praktisch

Gratis event

 

Waar?

Pleintje achter Markt 23
8820 Torhout

 

 

Wanneer?

Zaterdag 21 mei, doorlopend van 9u30-17u.

 

Lezing Brigitte Meijns?

Start 20u, grote zaal Kapel Ten Walle (Bruggestraat, 8820 Torhout)

Reservatie verplicht via info@raakvlak.be