Nieuwe lezingenreeks

Nieuwe lezingenreeks

Nieuwe lezingenreeks: Verhalen uit de ondergrond

Raakvlak staat al 18 jaar lang met de laarzen op het terrein in Brugge en Ommeland. In die periode hebben we honderden kleine en grote archeologische onderzoeken uitgevoerd, van één sleufje aan het Gruuthusemuseum tot de opvolging van de A11-snelwegverbinding.

Ook het archeologisch werkveld staat niet stil. Archeologische projectbedrijven voeren jaarlijks tientallenopgravingen uit, waar wij graag een handje aan toesteken. Op die manier krijgen het kerkhof van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge of de Markt in Torhout de zorg die ze verdienen.

Die drive zorgt voor een gigantische hoeveelheid informatie. Het zijn nieuwe inzichten waar we graag mee naar buiten komen. Daarom engageert Raakvlak zich om een lezingenreeks te organiseren: Verhalen uit de ondergrond. Recente opgravingen, nieuw wetenschappelijk onderzoek, opmerkelijke vondsten, met gemeenschappelijke factor Brugge en Ommeland: ze verdienen een plaats in de spotlights!

Verhalen uit de ondergrond I: voorstelling nieuwe West-Vlaamse Archaeologica

De eerste editie van ‘Verhalen uit de ondergrond’ organiseren we samen met BEEN vzw in de unieke setting van de Speelmanskapel in Brugge. Op woensdag 11 mei om 20u presenteren wij samen met de V.O.B.o.W. de nieuwste West-Vlaamse Archaeologica over recent archeologisch onderzoek in de oostelijke Kustpolders. Drie sprekers vertellen jou in korte lezingen waarom je het boek moet kopen. Michiel Dekoninck serveert het verhaal van Romeins zout, Marijke Mortier vertelt over de waarde van Ommelopers voor archeologisch onderzoek en Dieter Verwerft dompelt je onder in de Slag om het Molentje.

Achteraf voorzien we een drankje.

 

Praktisch:  Woensdag 11 mei om 20 u

Speelmanskapel, Beenhouwersstraat 1, 8000 Brugge

Parkeren kan op Parking ’t Zand (op minder dan 400 m wandelen)

Gratis activiteit

Inschrijven is niet nodig

 

Save the date

Nu al benieuwd naar ‘Verhalen uit de ondergrond II’? In oktober 2022 organiseren we samen met Musea Brugge een lezing over onze tijdelijke tentoonstelling ‘Brugge in het jaar 1000’ die momenteel te bezoeken is in het Gruuthusemuseum. Meer informatie volgt snel!