Tijdelijke tentoonstelling ALIMENT

Tijdelijke tentoonstelling ALIMENT

ALIMENT (Animals and LIvestock provisioning in the ModErN Town) is een archeologisch syntheseonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Leiden Universiteit, Universiteit Gent, Center for Artefact Research VZW, KULeuven, Stad Gent en Raakvlak, gefinancierd door Agentschap Onroerend Erfgoed.

In het kader van dit project bestudeerde de onderzoekers een grote hoeveelheid postmiddeleeuwse dierlijke resten uit Vlaanderen. Het doel van de studie was om een beter inzicht te krijgen in de relatie tussen mens en dier tijdens de laatste vijf eeuwen. De nadruk lag hierbij op veedieren en wat hun rol was binnen de bredere economische en maatschappelijke evoluties die zich afspeelden tijdens deze periode.

De resultaten van dit syntheseonderzoek vormen de basis van een tijdelijke tentoonstelling, van 10 tot 18 februari 2024 in zaal Zeven Torentjes in de kinderboerderij Brugge. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de kinderboerderij.