G.O.D.

onder Algemeen
G.O.D.

Een archeologische verkenning van de Godshuisjes Sint-Trudo

Op zaterdag 21 oktober zijn Ruimteveldwerk en Raakvlak, samen met enkele nieuwsgierige bewoners van de godshuisjes Sint-Trudo, kinderen, kleinkinderen en zelfs buren op archeologische verkenning gegaan. We hebben een hele dag gegraven in het verleden van Sint-Trudo en met succes! De vele en soms bijzondere vondsten die tevoorschijn kwamen tijdens het zeven, zijn gereinigd en onderzocht. De resultaten zijn verwerkt in een brochure die verspreid is naar de bewoners. Daarin vind je de mooiste vondsten, zoals enkele rekenpenningen en een vingerhoed.

De archeologische verkenning maakt deel uit van een project dat Ruimteveldwerk met de bewoners van Sint-Trudo wil realiseren voor de tweede editie van Triënnale Brugge. Van 5 mei tot 16 september 2018 zal Sint-Trudo één van de bijzondere locaties worden van het gratis kunsten- en architectuurparcours in de historische binnenstad. Ruimteveldwerk gaat de komende maanden aan de slag met de put. We houden u op de hoogte!