Romeinse dag in Torhout

onder Raakvlak
Romeinse dag in Torhout

Romeinse dag in Torhout op zondag 10 juni

Op zondag 10 juni kan je aan het kasteel van Wijnendale een heuse Romeinse markt bezoeken. Je ziet er Gallo-Romeinen in volle actie aan het werk: houtbewerkers, smeden, wevers en vlechters,… Soldaten tonen hun uitrusting, je kan er proeven van Romeinse delicatessen.  Alle deelnemers geven uitleg over deze activiteiten, hun beroep en handelswaren. Maar je kan ook zelf aan de slag: vlechten met wilgentenen, munten slaan, Romeinse spelletjes spelen. Ongetwijfeld een leerrijke en plezierige ervaring. Kom kijken en doe mee!

De organisatie van dit evenement is in handen van Raakvlak, Onroerend Erfgoed Brugge en Ommeland en de stad Torhout.

Het evenement gaat door op zondag 10 juni 2018 van 10 uur tot 17 uur.

De Romeinen slaan hun tenten op aan het Kasteel van Wijnendale, Oostendestraat 390, 8820 Torhout.

De toegang is gratis!