Open Monumentendag 2018 Oostkamp

onder Evenement
Open Monumentendag 2018 Oostkamp

OMD 2018 Oostkamp: Woonzorgcentrum ter Luchte

Op zondag 9 september 2018 wordt het WZC ter Luchte opengesteld voor het grote publiek in het kader van Open Monumentendag. Terwijl de ouders een rondleiding doorheen de site krijgen onder leiding van een gids, wordt voor de kinderen een op maat uitgewerkte workshop voorzien. Raakvlak, de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst voor Brugge en Ommeland, staat in voor een educatief luik voor kinderen vanaf 8 jaar.

Alle kinderen met een hart voor geschiedenis mogen mee met Zuster Anna op haar eerste werkdag.

Alle kinderen met een hart voor geschiedenis mogen mee met Zuster Anna op haar eerste werkdag. Alle deelnemers krijgen de kans om de zorg in de 19de en 20ste eeuw aan de lijve te ondervinden. Welke instrumenten, kruiden en geneesmiddelen werden vroeger gebruikt? Zag het zorgtehuis er uit zoals nu? Smaakt levertraan werkelijk zo slecht als wordt beweerd? Aan de hand van allerlei opdrachten ontdekken de kinderen spelenderwijs dat zorg er vroeger anders uitzag. Dit wordt rijkelijk geïllustreerd aan de hand van diverse objecten en historische foto’s. Kinderen krijgen naast deze begeleide workshop ook de kans om zelfstandig een simpele stethoscoop te knutselen.

Start workshop telkens om het uur: 14u, 15u, 16u en 17u.