Archeologiedagen 15 juni: Romeinse Vismarkt

onder Evenement
Archeologiedagen 15 juni: Romeinse Vismarkt

Op zaterdag 15 juni keren we 1.800 jaar terug in de tijd in Knokke-Heist en organiseren we een Romeinse Vismarkt. In en rond Sincfala, Museum van de Zwinstreek, ontdek je Romeinse specialiteiten, proef je van Romeinse wijnen, neem je een foto in Romeinse kledij en kapsel, luister je naar Romeinse vissersvrouwen en andere verhalen of leer je vechten als een krijger.

De markt kadert in de Archeologiedagen 2019 en markeert de opening van de tentoonstelling “Romeinen in de Zwinstreek: Ramskapelle anno 200”. Toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Een kookworkshop en Romeinse hapjes en drankjes tegen een billijke vergoeding.

De markt vindt plaats in en rond Sincfala, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist op zaterdag 15 juni, van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeermogelijkheden zijn zeer beperkt, maar de site is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.