Archeologisch spreekuur in Brugge tijdens de zomer

Archeologisch spreekuur in Brugge tijdens de zomer

Update: wegens groot succes gaat het Archeologisch spreekuur ook verder na de zomer!

Sinds mei 2021 graven de archeologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak een deel van het Onze-Lieve-Vrouwe-kerkhof  op. De opgraving vindt plaats ter voorbereiding van de werkput voor een nieuw ondergronds pompstation. Dit project valt binnen de vernieuwing van de Katelijnestraat.

Tot nu toe werden al enkele prachtige vondsten gedaan. Er werden resten gevonden van twee beschilderde grafkelders uit de 14de eeuw, al bijna 200 eenvoudige kistbegravingen en allerlei persoonlijke voorwerpen, van de middeleeuwen tot de 18de eeuw. 

Wil je op de hoogte blijven van de meest recente ontdekkingen?

In juli en augustus organiseren we elke woensdag een archeologisch spreekuur, om 14u30 en om 15u30 (behalve 21/07). De archeoloog geeft uitleg over de resultaten van de afgelopen week en laat in primeur enkele voorwerpen zien.

Waar spreken we af?

Het archeologisch spreekuur vindt plaats aan de sleufrand van de opgraving. We verzamelen in de Onze-Lieve-Vrouwekerkhof-Zuidstraat, naast de kerk.

Zolang de maatregelen het toelaten, is reserveren niet nodig.