Open Monumentendag 2021 in Oostkamp

onder Evenement OMD Oostkamp openmonumentendag
Open Monumentendag 2021 in Oostkamp

OMD 2021 Oostkamp: kasteelpark Gruuthuse

Binnen een kleine maand is het zo ver: op zondag 12 september 2021 wordt het kasteelpark Gruuthuse in Oostkamp opengesteld voor het grote publiek in het kader van Open Monumentendag. Dankzij de Erfgoedraad Oostkamp valt er heel wat te beleven: begeleide rondleidingen doorheen het park, vertoningen van de kortfilm ‘La chambre aux oiseaux‘ van Noémi d’Ursel en op het grasperk voor het kasteel zal je kunnen picknicken (eten en drank zelf mee te nemen). 

Wil je als familie het park ontdekken? Geen probleem! Raakvlak voorziet om 9u30 en 11u rondleidingen speciaal op maat van families. Aan de hand van leuke opdrachten kom je meer te weten over de geschiedenis van het kasteel, het park en het prachtige bouwkundig erfgoed. De rondleidingen zijn gratis. Inschrijven is verplicht via het vrijetijdsloket van gemeente Oostkamp.