Beleef een herfstvakantie vol erfgoed!

onder Workshop Brugge Krikrak torhout
Beleef een herfstvakantie vol erfgoed!

Nog geen leuke plannen volgende week? Geen nood! Raakvlak zorgt voor een goed gevulde herfstvakantie vol erfgoedactiviteiten.

Archeologie in Torhout

Scherven-was-marathons

Je kan er nauwelijks om heen kijken als je vandaag in Torhout komt. Er is heel wat archeologische activiteit in de stad. De archeologische vondsten komen uiteraard niet proper uit de grond. Ze moeten gewassen worden! Daarbij komen belangrijke details plots tevoorschijn, of kan je de verschillende vondsten aan elkaar koppelen met puzzelwerk (bvb. een gebroken stuk aardewerk).

Heb jij zin om daar aan mee te helpen en tegelijk een stukje Torhoutse geschiedenis te ontdekken? Kom dan helpen tijdens de scherven-was-marathons!

Wanneer?
Zaterdag 30 oktober en woensdag 3 november 2021 om 10u, 13u en 15u. Elke sessie duurt telkens 2u.

Waar?
Voormalig ACW-lokaal/De Congregatie in de Beerstraat 24 te Torhout.

Inschrijven
Zonder uitzondering verplicht via ghkhoutland@gmail.com
We proberen om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te schrijven, dus geef zeker je voorkeurmoment mee als je voor meerdere sessies inschrijft,
Er wordt eventueel gewerkt met een wachtlijst.

Rondleiding in Torhout

Op zaterdag 30 oktober kan je ook een kijkje nemen op de Markt van Torhout. Wij organiseren in samenwerking met RAAP België 3 infomomenten over de laatste stand van het archeologisch onderzoek.

  • Om 9 uur, om 12.15 uur en om 17.15 uur.
  • Telkens 20 à 30 minuten.
  • Vooraf inschrijven is niet nodig.

Krikrak Familiefestival 

Tijdens het Krikrakfestival in de herfstvakantie zetten de Brugse cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open voor families. Spelen staat centraal en dus worden de cultuurhuizen tijdelijk omgebouwd tot speelplekken.

Bouw mee aan de Krikraknederzetting!

Ben je benieuwd hoe mensen in de prehistorie of in de middeleeuwen bouwden? Op de inspiratiemuur van Raakvlak leer je alles over de bouwtechnieken van vroeger. Maar je kan vooral zelf aan de slag en meebouwen aan de “Krikrak nederzetting”. Of kom creatief bouwen met bamboe en wilgentakken!

Vergeet je plekje niet te reserveren!

De reis van Koningin Emma

In het jaar 1035 vluchtte koningin Emma van Engeland naar Brugge. Kom luisteren naar haar reisverhaal en hoe ze in Brugge werd ontvangen. We kruipen samen in de teletijdsmachine en wanen ons even in het oude Brugge. We bakken berenklauwbroodjes en gaan aan de slag met wol en klei. Waar zijn die stoere ridders en jonkvrouwen?

Inschrijven is verplicht voor alle Krikrak activiteiten. Meer info via Krikrak – Op pad met Cultuur

Thuis aan de slag met bouwkundig erfgoed 

Dat er in Brugge veel bruggen zijn, was je waarschijnlijk al opgevallen. De meeste houten bruggen werden in de loop van de 14de eeuw vervangen door stenen exemplaren.

Maar wist je dat je thuis zelf een brug kan bouwen met spaghetti? Volg het stappenplan om je eigen spaghettibrug te bouwen.

Inspiratie nodig? Maak dan de bijhorende wandeling langs enkele bijzondere Brugse bruggen of bekijk het filmpje hieronder.