Topvondst op het Beursplein

onder Opgraving
Topvondst op het Beursplein

Sinds 2 juli graaft een team archeologen van Raakvlak op het Beursplein in Brugge. De opgraving heeft geleid tot de ontdekking van een 19e eeuwse waterput, een item dat gretig opgepikt werd door de pers.

Maar het terrein geeft stilaan ook oudere informatie prijs. Voor metaaldetectie en -determinatie rekenen wij op de hulp van vrijwilligers. Hun werk heeft al een groot aantal voorwerpen opgeleverd. Een absolute topvondst is deze zilveren munt. Het is een zogenaamde “Tournooise groot”. Deze munt, met een diameter van 2,5 cm en een gewicht van 4,25 gram, is in 1266 door Lodewijk IX van Frankrijk uitgegeven.

Je kan de munt in detail bekijken op onze collectie. Als je meer wil weten over de site kan je altijd langskomen op het Beursplein. Elke woensdagmiddag, tussen 15 en 16u, organiseren we een vragenuurtje. Onze archeologen vertellen je er met veel plezier hun laatste ontdekkingen.

Voor wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt hebben we hier alle activiteiten op een rijtje gezet.