Inspiratieavond Zwinstreek Zonder Grenzen

onder Evenement
Inspiratieavond Zwinstreek Zonder Grenzen

Inspiratieavond Zwinstreek Zonder Grenzen op 18 oktober

Op 18 oktober organiseert Raakvlak in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en Erfgoed Zeeland de inspiratieavond Zwinstreek Zonder Grenzen in Sincfala, het museum van de Zwinstreek (Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist).

Programma

19.00 Het project Zwinstreek Zonder Grenzen. Nathalie de Visser (erfgoedcoördinator ZZG – archeoloog provincie Zeeland) stelt het project Zwinstreek Zonder Grenzen voor, het grensoverschrijdend project met steun van Euregio Scheldemond. De resultaten van het voorbije jaar, maar ook de toekomstperspectieven passeren de revue.

19.30 De Romeinen in De Zwinstreek: een verborgen geschiedenis. Archeoloog Dieter Verwerft (Raakvlak) neemt je mee op een tocht doorheen de Zwinstreek op zoek naar de Romeinen. Deze bladzijde uit de geschiedenis van de kustpolders bleef lange tijd onbekend, maar recent onderzoek maakt duidelijk dat er onder de polderklei een intensief bewoond landschap verborgen ligt.

20.00 Pauze met broodjes en een drankje

20.30 De Zwinstreek gaat digitaal. Tom Vermeersch (provincie West-Vlaanderen) en Nathalie de Visser (erfgoedcoördinator ZZG) stellen een grensoverschrijdende dijkenkaart voor. De dijken lopen doorheen de Zwinstreek en verbinden achteloos de Belgisch-Nederlandse kuststreek. Dijkenkaarten stoppen vaak aan de grens, maar via de app Collector for ArcGIS verdwijnt die grens. Neem je tablet mee en download de app om te ontdekken hoe je hier zelf mee aan de slag kan.

21.30 Afsluiten van de avond met een drankje

Praktische informatie:

De inspiratieavond is gratis. Inschrijven kan door te mailen naar mariebelle.deceuninck@brugge.be.

Er is parkeergelegenheid op de speelplaats van het Anker, ingang via de Felix Timmermansstraat nr. 37.