De Archeologiedagen komen eraan!

onder Evenement Raakvlak archeologiedagen
De Archeologiedagen komen eraan!

Er valt weer heel wat te beleven dit weekend

Op 9, 10 en 11 oktober 2020 kan je proeven van het boeiend verleden onder onze voeten. De Archeologiedagen zijn dé kans om in je buurt archeologie te beleven. Raakvlak zorgt ervoor dat je dit jaar kan luisteren, kijken en actief deelnemen met drie topactiviteiten!

Radio 2 in De Pakhuizen

Luister op donderdag 8 oktober tussen 12u-13u naar de live uitzending van Radio 2 West-Vlaanderen in De Pakhuizen. Ga mee op ontdekking in het depot, leer scherven puzzelen en kom te weten wat er dit weekend allemaal op het programma staat in onze provincie.

Facebook Live: Vloethemveldcollectie

Kijk vrijdag 9 oktober live op Facebook mee achter de schermen van ons depot en ontdek in première de Vloethemveldcollectie. Je krijgt uitleg over enkele van de objecten die gevonden werden tijdens een grootschalige metaaldetectiecampagne op het Vloethemvelddomein. De vondsten zijn te relateren aan het krijgsgevangenekamp dat zich van 1944-1946 op dit terrein bevond. Je komt ook in primeur te weten welke andere archeologische objecten in het vernieuwde kamphuis zullen worden tentoongesteld in 2021. De Facebook Live start om 12u15.

Startdag ‘Koolkerke Graaft’

Altijd al willen weten wat er allemaal gebeurt op een archeologische opgraving? Dit is je kans! Raakvlak (IOED Brugge en Ommeland) en Provincie West-Vlaanderen slaan de handen in mekaar en graven in 2021 op aan de Kasteeldreef in Koolkerke (Provinciedomein Fort van Beieren). Het leuke nieuws? Jij mag helpen!

Benieuwd hoe archeologen werken en welk materiaal ze gebruiken? Wil je weten waarom we daar zullen opgraven en welke vragen we willen beantwoorden? Of wil je gewoon graag wat meer informatie over hoe je kan deelnemen aan het onderzoek? Kom dan naar de startdag van ‘Koolkerke Graaft’ op zaterdag 10 oktober aan de Kasteeldreef in Koolkerke (Provinciedomein Fort van Beieren)!

Doorlopend kan je luisteren naar de uitleg van de archeologen, kijken naar de vondsten van het proefsleuvenonderzoek, op zoek gaan naar vondsten door grond te zeven… Je kan er ook even testen of je wel uit het juiste hout bent gesneden om als archeoloog aan de slag te gaan met een kruiwagen-hindernissenparcours. Inschrijven is niet verplicht, ter plekke moet je wel je gegevens achterlaten voor contact tracing.

Bekijk het hele programma hier.