Pottenkijkers in het voormalige Archeologiemuseum

Pottenkijkers in het voormalige Archeologiemuseum

Ben jij een pottenkijker?

Bekijk Romeinse kruiken, middeleeuwse bekers, 17e-eeuwse glazen en veel meer tijdens de ontmanteling van het Archeologiemuseum door Raakvlak.

Omdat de Coronacijfers blijven stijgen zal het fysieke event Pottenkijkers in het voormalige archeologiemuseum niet doorgaan. In de plaats zullen we volop inzetten op digitale alternatieven om jullie een blik achter de schermen te bieden.

In het Archeologiemuseum waren zestien jaar lang allerlei archeologische voorwerpen uit Brugge te zien. Nu de ruimtes in de Mariastraat een nieuwe bestemming krijgen, zal een groot deel van de collectie in het Onroerenderfgoeddepot de ‘Pakhuizen’ bewaard worden. Wie fan is van archeologie zal in de loop van 2021 de tijdelijke archeologische tentoonstelling in het Gruuthusemuseum kunnen bewonderen.

Om de voorwerpen te kunnen verhuizen, moeten ze eerst ter plaatse gefotografeerd en geïnventariseerd worden. Tijdens ‘Pottenkijkers’ nemen de archeologen je op sleeptouw, maar dan digitaal. Waar komen de archeologische artefacten in het museum vandaan? Hoe kun je archeologische objecten veilig bewaren? Wat gebeurt er met de collectie na de verhuis? We geven een antwoord op al jullie vragen vanaf 27 oktober via onze Facebookpagina en Instagramaccount.