Archeologiedagen: Profetie of prospectie. Hoe weet de archeoloog waar die moet graven?

onder Evenement archeologiedagen Brugge BRUSK
Archeologiedagen: Profetie of prospectie. Hoe weet de archeoloog waar die moet graven?

Archeologiedagen 2023

Profetie of prospectie. Hoe weet de archeoloog waar die moet graven?

Waar?

Archeologische site

Garenmarkt 8, Brugge

Ingang via Eekhoutpoort (blauwe deur)

Wanneer?

Zaterdag 27 mei

10u-17u

Gratis event

5-99 jaar

Zonder reservatie

Prospectiefestival

Profetie of Prospectie? Tijdens de Archeologiedagen worden allerlei archeologische sites opengesteld voor het brede publiek, maar hoe weet een archeoloog eigenlijk waar die moet opgraven? Je komt het allemaal te weten tijdens het prospectiefestival van Raakvlak!

Bezoek de archeologische waarzegster. Speel het grote veldprospectiespel en help de archeologen bepalen waar ze de middeleeuws site kunnen vinden. Maak je eigen crop marks (sporen in gewassen) om mee naar huis te nemen. Ontdek de geofysische meettoestellen van Universiteit Gent. Of steek je handen uit de mouwen met een boor-, zeef-, metaaldetectie- of drone initiatie.

Open Sleuven

Dit prospectiefestival vindt plaats op de toekomstige BRUSK-site, waar in de zomer van 2022 onder andere restanten aangetroffen werden van de middeleeuwse Eekhoutabdij. Vanaf mei 2023 graven we het terrein verder op. Benieuwd wat we dit keer ontdekken? Ook dat kom je te weten tijdens de Archeologiedagen!

Rondleidingen beginnen telkens op het uur en op het half uur. Vergeet geen stevige schoenen aan te doen!

Plezier voor de hele familie!