Wij zoeken … jou? Vacature BIS-stage

onder Vacature archeologie raakvlak vacature
Wij zoeken … jou? Vacature BIS-stage

Raakvlak zoekt een BIS-stagiair met talent voor publiekswerking die vanaf mei voor 6 maanden voltijds de cel Stadsarcheologie komt ondersteunen. Wil jij ons team versterken?

Takenpakket

In mei 2024 start een archeologisch onderzoek in de Sint-Godelieveabdij te Brugge. Raakvlak, in samenwerking met het agentschap Onroerend Erfgoed, Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge koppelt aan dit onderzoek een traject van publieksparticipatie door de site permanent te ontsluiten (in de vorm van een archeologische pop-up) en brede publieksgerichte acties te organiseren tijdens de Archeologiedagen, doorheen de zomer en op Open Monumentendag. Een hele boterham dus, en daarom kunnen we JOUW hulp gebruiken.

Een greep uit het takenpakket dat jou te wachten staat:

  • Rondleidingen geven aan klassen en andere geïnteresseerde groepen
  • Werken tijdens de Archeologiedagen op 24, 25 en 26 mei
  • Assistentie van de publieksarcheoloog tijdens het hele participatietraject
  • Assistentie van de publieksarcheoloog bij de ontwikkeling van een bijhorende pop-up tentoonstelling
  • Ondersteunen van de dagelijkse werking van de cel Stadsarcheologie, bijvoorbeeld het bijdragen aan handleidingen, inventariseren en/of digitaliseren van oude grondplannen, opzoekwerk in bibliotheken
  • Permanentie in het archeologische pop-up huis

Wie zoeken we?

Heb je een diploma archeologie (of gelijkaardig) en zin om onder begeleiding van ervaren archeologen en specialisten in publiekswerking mee je handen uit de mouwen te steken om van dit unieke publieksparticipatietraject in archeologie een waanzinnig succes te maken? 

We zoeken een enthousiaste collega die kwaliteitsvol werkt, geen schrik heeft om te spreken voor publiek en tegelijk een Teamplayer met grote T is.

Hoe solliciteren?

Heb je meer informatie nodig of ben je al overtuigd, wacht dan niet langer maar stuur jouw CV en motivatiebrief op naar jari.mikkelsen@brugge.be.

Solliciteren doe je tot en met maandag 13 mei. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 mei.