Ontdek het verborgen ondergrondse verleden in het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’

Ontdek het verborgen ondergrondse verleden in het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’

De Archeologiedagen op 24, 25 en 26 mei geven het startschot van het archeologie pop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Hier kan je het verhaal van archeologie ontdekken, bekijken en vooral zélf ervaren.

De deuren van de Sint-Godelieveabdij zijn sinds enkele maanden gesloten voor restauratiewerken, maar de abdijtuin verwelkomt opnieuw publiek via het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’. Het project in het tijdelijke paviljoen maakt het onzichtbare zichtbaar en laat een volgende generatie zien hoe de vorige heeft geleefd, gewoond en gewerkt.

Hoe kan jij dat ontdekken?

Bezoek nog tot 13 oktober het pop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij in Brugge en volg de rondleidingen langs de putten en graafsleuven, waar je de archeologen live aan het werk kan zien. Raadpleeg de interactieve kaart van Brugge en ontdek waar er archeologisch onderzoek is uitgevoerd, verpoos even in de cinemaruimte met een carrousel aan video’s over archeologie in Vlaanderen, ga zelf aan de slag door grond te zeven en vondsten te wassen, laat je betoveren door straattheater en stel al je archeologische vragen aan onze ‘Archeologische Intelligentie (AI)’.

Kleuter(s) in huis?  Dan is dit de perfecte gelegenheid om samen  op avontuur te gaan en de wereld van archeologie te verkennen! Kleuters kunnen samen met hun (groot-)ouders genieten in het nieuwe archeologie pop-uphuis ‘De tuin van het verleden’ in de Sint-Godelieveabdij van een interactieve voorleessessie van het kleuterboek ‘De Archeoloog’. Ze ontdekken er alles over archeologie en maken zelf hun handen vuil. Schrijf je hier in voor een voorleessessie.

Co-creatie

Het initiatief is een co-creatie van Toerisme Vlaanderen, het agentschap Onroerend Erfgoed en Raakvlak, de intergemeentelijke Dienst Archeologie Brugge en Ommeland. Het archeologie pop-uphuis wil het belang van archeologie in Vlaanderen in de schijnwerpers plaatsen en is tegelijk een mijlpaal in de herwaardering van de Sint-Godelieveabdij. In de volgende fase staat de restauratie van het historische slot en het realiseren van het bezoekerspaviljoen op het programma. Volgens de huidige planning zwaait de gerenoveerde Sint-Godelieveabdij in 2028 de deuren definitief open.

Praktische info:

  • Archeologiedagen: 24-25-26 mei 2024
  • Het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’
    • Adres: Boeveriestraat 49 in Brugge
    • Openingsuren: van 10.00 uur tot 17.00 uur, van woensdag t.e.m. zondag (tijdens zomermaanden 7/7), tot en met 13 oktober 2024