Kom naar de Archeologiedagen 2024

Kom naar de Archeologiedagen 2024

Op 24, 25 en 26 mei vinden opnieuw de jaarlijkse Archeologiedagen plaats.
Enkele dagen voor het zo ver is, zetten we alles nog even op een rijtje!

Bezoek opgravingen in Brugge en Zedelgem

Koolkerke (Brugge)

Meer te weten komen over het verleden van Koolkerke, het Fort van Beieren en de Romboutswervepolder? Bezoek dan op de vrijdag 24 mei de opgravingdie aan de gang is tussen het Fort en de Damse Vaart, en zie de archeologen van BAAC Vlaanderen in actie. Vergeet geen plaatsje te reserveren.

Zedelgem

In de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem kan je op zaterdag 25 mei een rondleiding volgen langs het archeologisch onderzoek dat er loopt. Ontdek hier hoe je een plaatsje kan reserveren.

Brugge

Ook in Brugge, onderzoeken de archeologen van RAAP België momenteel de tuin van de Sint-Godelieveabdij. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei kan je tussen 10u en 17u rondleidingen volgen langs het archeologisch vooronderzoek en in primeur enkele van de vondsten bekijken. Reserveren is niet nodig!

Met kinderen op stap in Brugge en Jabbeke/Zedelgem

Jabbeke/Zedelgem

In Vloethemveld kunnen gezinnen op zaterdag 25 mei in het Kamphuis terecht voor een heus metaaldetectiespel, ontwikkeld door studenten van de VIVES Hogeschool en wordt om 14u de kans geboden om mee te gaan op stap met een gidsbeurt voor gezinnen in Kamp Vloethemveld. Voor deze laatste dien je wel in te schrijven.

Brugge

Is jouw kleuter ook zo gefascineerd door mysterieuze objecten, spannende verhalen uit het verleden en wat er in de tuin begraven zou kunnen zitten? Dan is dit dé perfecte gelegenheid om samen met hen op avontuur te gaan en de wereld van archeologie te verkennen! Kleuters genieten in Brugge op zaterdag 25 en zondag 26 mei samen met hun (groot-)ouders van een interactieve voorleessessie van het kleuterboek ‘De Archeoloog’. Ze ontdekken er alles over archeologie en maken zelf hun handen vuil. Reserveer hier je (gratis) plaatsje.

Brugge

Zijn je kinderen al wat ouder? Geen probleem! In het Archeologie pop-up huis ‘De Tuin van het Verleden’ in Brugge kan je zowel op zaterdag 25 als zondag 26 mei racen doorheen een archeologisch parcours, archeologische puzzels maken, zelf grond zeven en vondsten wassen, je vol archeologische plaktattoo’s laten zetten en je laten betoveren door archeologisch straattheater. Meer info vind je hier.

Archeologische tentoonstellingen in Brugge, Damme en Jabbeke/Zedelgem

Brugge

Het is je laatste kans om de Expo ‘Gif mo Goaze! 80 km archeologie dwars door West-Vlaanderen’ te bezoeken. Op vrijdag 24 mei kan je terecht in Provinciehuis Boeverbos in Brugge voor een reis van 80km archeologie, dwars door West-Vlaanderen. Meer info vind je hier.

Damme

Kom op vrijdag 24 mei langs in Damme en bezoek onder begeleiding van erfgoedexpert Jan Hutsebaut de expo over het Geopark Schelde Delta én de bijbehorende archeologische pop-up expo. Daarna neemt Jan je mee langs enkele interessante plekken in Damme waar recent archeologisch onderzoek is uitgevoerd, dat de rijke geschiedenis van Damme illustreert! Inschrijven is noodzakelijk. Meer info vind je hier.

Jabbeke/Zedelgem

Ook in Vloethemveld kan je archeologische objecten bekijken. Een archeoloog van Raakvlak zal je samen met 2 metaaldetectoristen die in opdracht van Agentschap Natuur en Bos reeds vele jaren het gebied screenen, op zaterdag 25 mei vol enthousiasme meer vertellen over de Vloethemveldcollectie. Meer info vind je hier.

We hopen jullie massaal te zien komend weekend. Meer weten over de Archeologiedagen?
Surf naar www.archeologiedagen.be voor een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen.