Fietstocht La Tène

onder Publicatie
Fietstocht  La Tène
Deze reconstructietekening toont een impressie van een nederzetting uit de Vroeg La Tène periode te Ronse-Pont West. (© Yannick De Smet/ SOLVA)

Raakvlak presenteert: La Tène op de fiets. Een fietstocht als leidraad voor een verrassend bezoek aan het Brugse Ommeland via het Vroeg La Tène landschap ten westen van Leie en Schelde.

In november 2022 startten @baac_vlaanderen en @Archeologiemonument met het syntheseonderzoek over de bewoning en het landgebruik tijdens de Vroeg La Tène-periode ten westen van Leie en Schelde. Tijdens het onderzoek werden meer dan 100 sites uit deze periode gelokaliseerd in het studiegebied. De vindplaatsen geven nieuwe inzichten in het bewoningspatroon, gebouwplattegronden, maar ook in de wijze van begraving.

Raakvlak leverde informatie aan over de sites in ons werkingsgebied en werkte niet één, maar twee fietstochten uit om dit onderzoek tot bij het publiek te brengen. Kies voor een tocht van 32 of 63 km en ontdek het Brugse Ommeland in het spoor van de Vroeg La Tène-periode. Het parcours brengt je langs de verschillende archeologische sites uit deze periode die het gebied rijk is.

PRAKTISCH

Volg de route via RouteYou-app, op de kaart online of via de kaart op de flyer. De flyer wordt verspreid in ons werkingsgebied of kan je downloaden op onze website.

Fietstocht 32 km: https://app.routeyou.com/nl-be/route/view/14899342

Fietstocht 63 km: https://app.routeyou.com/nl-be/route/view/14842434

WINWINWINWINWIN

Post een foto van je trip op Facebook of Instagram met de hashtag #LaTèneOpDeFiets en tag ons @raakvlak.publiek en @baac_vlaanderen.

Aan het einde van deze zomer verloten we twee boekenpakketten over archeologie in de streek.

Maak er een fijne zomerdag van!